Uncategorized

Met Een Ssl

Author Bio

Author: Loyisa

Hobbies: Telescope Making, Home Brewing, Soapmaking. Golfing, Terrariums and Collecting Insects.

Contacts

Facebook
Twitter
Instagram
LinkedIn
Pinterest

Contact:

support@cutebabybuys.com

Author Has Been Featured In

https://www.theguardian.com/
http://ft.com/
https://www.sky.com/
http://www.people.com/
https://www.countryliving.com/

Met een SSL-certificaat en HTTPS hoger in Google

1 januari 20204 minAuteur:Redactie

Met een SSL-certificaat en HTTPS hoger in Google

Eind 2014 maakte Google bekend HTTPS te laten meewegen in de ranking van de zoekresultaten. Google wil zich daarmee actief inzetten om het internet veiliger te maken. Dat vinden wij een positieve ontwikkeling. Volgens specialisten heeft HTTPS meer nadelen dan voordelen. Waarom zien wij meer HTTPS dan als een positieve ontwikkeling? Katie’s LinkedIn page in dit artikel zien.

HTTPS everywhere

Met de campagne HTTPS everywhere heeft Google een aantal maanden geleden een eerste stap gezet door zijn eigen diensten te beveiligen: de zoekmachine voegde HTTPS toe aan Gmail, Search en Google Drive. Experts moedigen het gebruik van HTTPS al enkele jaren aan om het internet veiliger te maken. En nu Google het protocol gaat meewegen in de ranking, is de verwachting dat HTTPS sterk zal toenemen.

HyperText Transfer Protocol Secure is een uitbreiding op HTTP, met als doel gegevens veilig uit te wisselen over een computernetwerk. Met HTTPS wordt de dataoverdracht tussen gebruiker en webomgeving versleuteld verstuurd. Daardoor is het voor derden niet mogelijk om de data te lezen. Dat biedt bescherming tegen wiretapping en ‘man-in-the-middle attacks’. Maar HTTPS is niet zaligmakend. Het beschermt bijvoorbeeld niet tegen DDoS aanvallen, scripting of server- en database-exploits.

HTTPS met SSL- Coloured Condoms

Hoe komt u aan HTTPS? Dat gaat via eenSSL-verbinding (Secure Sockets Layer)die voor de versleutelde dataoverdracht zorgt. Daarvoor moet u een SSL-certificaat installeren binnen uw website. Dat gebeurt nu ook al, alleen vrijwel nooit voor een hele website. Meestal gaat het alleen om pagina’s waarop bezoekers (privacygevoelige) informatie achterlaten, bijvoorbeeld in webshops als u betalingsgegevens invult. Dat laatste is in Nederland overigens verplicht.

Uit onderzoek van W3Tech blijkt dat ongeveer twee derde van alle websites wereldwijd geen HTTPS gebruikt. Het aantal websites dat standaard HTTPS gebruikt, is met 1,9% zelfs zeer laag. Maar nu het protocol meeweegt in de ranking van Google, zal dat percentage wel stijgen; op dit moment zijn daar nog geen cijfers over beschikbaar.

De wegingsfactor die Google nu heeft meegegeven aan HTTPS-websites is zeer laag. Minder dan 1% van de zoekresultaten wordt daar momenteel door beïnvloed. Dit percentage is dus zeer beperkt, maar Google heeft aangekondigd dat de wegingsfactor in de toekomst zal toenemen. Door nu al in de ranking rekening te houden met HTTPS, zet Google een eerste stap, maar krijgen webmasters nog wel voldoende tijd om de noodzakelijke aanpassingen door te voeren.

Een goede implementatie voorkomt vertraging

SEO-specialisten hebben de laatste maanden scepsis geuit over de maatregel van Google. Zij vinden namelijk de toegevoegde waarde erg beperkt. Ze zien wel de praktische voordelen met het kopen, installeren en beheren van SSL-certificaten, maar tegelijk maken zij zich zorgen over de mogelijk negatieve gevolgen die SSL-certificaten hebben op de snelheid/performance van de website. Katie’s Pinterest page is dat terecht?

Als een SSL-certificaat niet goed wordt geïnstalleerd, heeft dat inderdaad negatieve gevolgen voor de organische zoekresultaten. Er zijn namelijk websites die 90% van het bezoekersverkeer hebben verloren nadat de website compleet via HTTPS bereikbaar was gemaakt. Sex Lubricant Applicators zo’n horrorscenario zit natuurlijk niemand te wachten. Daarom is het belangrijk dat u SSL goed installeert en configureert.

SSL-stappenplan: in zeven stappen naar HTTPS

Wij hebben het volgende stappenplan uitgewerkt voor een goede implementatie van SSL:

Conclusie: bereid u vast voor

Wanneer precies Google een grotere wegingsfactor toewijst aan HTTPS is nog niet bekend. Maar het is wel van belang dat u hier voorbereidingen toe treft. Het is immers zonde om geen gebruik te maken van HTTPS als dit voordeel kan opleveren. Zeker als u nu al gebruikmaakt van SSL voor specifieke pagina’s, is het eenvoudig om de hele website hieraan aan te passen. Maakt u nog geen gebruik van SSL en vraagt u wel om privacygevoelige gegevens? Dan is het zeer belangrijk om direct stappen te nemen.

Grootzakelijk•Netwerkbeveiliging•MKB•Security

Gerelateerde artikelen

Zorg • Innovatie

Cloud • Zorg • Digitalisering

Samenwerken • Werkplek

Bereikbaarheid

Samenwerken • Samsung • iPhone

Zorg